Persoonlijk

Wereldreis week 1 | Barcelona | Budget

wereldreis

Onze wereldreis is begonnen! We vlogen vorige week naar Barcelona, waar ons avontuur samen begon. Geen lange afstandsrelatie meer maar vierentwintig uur per dag samen.

 

Dagbudget in Spanje

We hadden een fijn Airbnb appartement niet ver van alle attracties vandaan. De drie volle dagen die we in Barcelona hadden, hebben we bijna alles te voet gedaan. Op die manier kwamen we in de mooiste straatjes terecht. Maar ook qua budget was het handig. Een ritje met het openbaar vervoer kost zo’n €2.20 per persoon. En onze Airbnb was duurder dan ons totale dagbudget in Spanje. Voor 84 per nacht hadden we onze eigen slaapkamer en aangrenzende woonkamer. De keuken en badkamer moesten we delen met de eigenaar Josep. Iets dat ik niet goed had gelezen op de website. Ik dacht dat we voor dat geld alles privé hadden. Helaas, dat was niet het geval. Barcelona is net als andere grote steden een dure stad om te overnachten. Met ons dagbudget van 80 euro gingen we dus direct al over ons gestelde budget heen.

Over ons dagbudget gesproken. Die 80 is toch wel aan de lage kant heb ik gemerkt. Het vervoer naar andere steden pakt toch duurder uit dan gedacht. Ook het vinden van goedkopere Airbnb’s is soms lastig. Dus ik ben erg benieuwd waar we uiteindelijk na zes weken op uitkomen. We proberen wel bewust met ons geld om te gaan en dus regelmatig ons eigen eten te bereiden en meer te lopen dan het openbaar vervoer te nemen.

 

Beste plek in Barcelona

Barcelona vonden we allebei super leuk. We kregen twee hele leuke tips die ik in een aparte blog over Barcelona zal vertellen. Maar dat maakte onze trip wel extra tof. Voor mij was het oude gedeelte genaamd Barrio Gótico bijzonder. Fernando vond Plaza España weer helemaal te gek. We beklommen de berg Montejuïc en zagen voor onze neus een beroving. Een realisatiemoment dat je extra goed op je spullen moet letten. Niet alleen op drukke plekken zoals Las Ramblas, de welbekende Mercado la Boqueria en Sagrada Familia. Maar dus ook op een heuvel waar niet veel mensen aanwezig zijn.

We genieten allebei van het reizen. We zoeken de mooie plekken op voor foto’s en video’s. Maar dat betekent ook dat we veel onderweg zijn en dat we ook toe zijn aan een dag even niet iets ‘moeten’ doen voor ons gevoel. Dus vandaag is onze eerste dag dat we hebben afgesproken dat we iets voor onszelf gaan doen. Ik schrijf nu deze blog en zoek ook onze nieuwe Airbnb voor de volgende bestemming. En dat natuurlijk onder genot van een kopje koffie.

 

Onze reis gaat verder naar..

Inmiddels zijn we niet meer in Barcelona maar zijn we doorgereisd naar Valencia. Voor 24 per persoon kochten we tickets voor de bus. In Spanje kun je makkelijk per bus of trein reizen. Wij kozen voor de bus omdat het net iets goedkoper was. We stapten op in Barcelona en vier uur later stapten we uit in Valencia. Ideaal! We zijn nu twee dagen in Valencia en genieten enorm van deze leuke stad. Onze Airbnb is echt midden in het oude centrum. We hebben dit keer onze eigen badkamer, wat toch wel erg fijn is. We delen de keuken en woonkamer met andere gasten en de eigenaar Paco. Een oudere man die graag al zijn gasten helpt en een praatje met ze maakt. Hij doet mij een beetje denken aan mijn opa. Zo’n lieve man. Omdat we de plek zo fijn vinden hebben we twee extra nachten bijgeboekt. Maar dan voor een goedkoper tarief natuurlijk.

Ondertussen zit Fernando naast mij in zijn nieuwe boek Nederlands te leren. En word ik continue gevraagd om woorden goed uit te spreken of Google translate te herhalen. Dus dit is een mooi einde van mijn eerste update van onze reis samen. Tot de volgende update van onze wereldreis!

No Comments

Leave a Reply